Tue. Aug 3rd, 2021

Volkswagen i ri e-Up

Makina elektrike e qytetit tani do të ofrojë vozitje deri 159 milje me nje mbushje, me çmimet që fillojnë nën 20,000 £

Versioni i ri i Volkswagen e-Up ka dalë në shitje në Mbretërinë e Bashkuar me një çmim fillestar prej 19.695 £,
përfshirë këtu edhe grantin qeveritar prej 3500£ .

I prezantuar në Auto Show në Frankfurt vitin e kaluar, makina elektrike e modernizuar e qytetit e ndryshon
baterinë e litiumit nga 18.7kWh të modelit origjinal për një version më të madh 32.3kWh.
VW thotë se bateria është e aftë të karikohet 80% për 60 minuta .


Fuqia vjen nga një motor elektrik 82hp, i cili mundëaon që e-Up të arrijë 0-100kmh për 11,9 sekonda
dhe një shpejtësi maksimale 130kmh.

E-Up i ri gjithashtu eshte i pajisur me një kamere
të rr multifunksionale që ofron Land Assist, airbag dhe një vend për smartphone.

E-Up vjen me ulëse standarde( ulëset e para me nxmeje) me fshirësit automatik të xhamit, kontrollin
e klimës, pasqyrat e krahut me nxemje.