Tue. Aug 3rd, 2021

Qyteti i së ardhmes nga Toyota

Deri tani, gjëja më ambicioze e zbuluar në CES 2020 ishte Woven City i Toyota, një komunitet prototip i së ardhmes
që do të ndërtohet afër malit Fuji në Japoni. Trualli me sipërfaqe prej 175 hektarë ku Toyota do të ndërtojë këtë
komunitet të planifikuar është vendi i një fabrike prodhimi . Në këtë tokë, Toyota do të krijojë
një laborator eksperimental të teknologjive të ardhshme, përfshirë automjete vetë-drejtuese të cilat drejtohen në
qelizat e karburantit të hidrogjenit, robotët, shtëpitë e zgjuara dhe format e reja të lëvizjes personale.

Nuk do të ketë automjete të drejtuara nga njeriu në qytetin e Woven, sepse zemra e konceptit të Toyota është se
qytetet e sotme janë ndërtuar rreth veturave dhe ata dëshirojnë të imagjinojnë një qytet që është ndërtuar për forma
më të qëndrueshme të transportit. Ndoshta pjesa më e lezetshme e këtij eksperimenti është që njerëzit e rregullt
do të jenë në gjendje të marrin vendbanimin në qytetin e Woven. Kjo tingëllon shumë si ideja origjinale e Walt
Disney për Epcot Disney World. Nëse Qyteti i Woven
tërhiqet, kompani dhe komunitete të tjera mundë të përfitojnë nga ideja dhe e realizojnë.