Tue. Aug 3rd, 2021

Mercedes-Benz mbroi me sukses kurorën e saj si marka më e shitur në botë e makinave luksoze, duke mposhtur
rivalët e BMW dhe Volkswagen Group Audi për të katërtin vit me radhë.

Fitorja u shfaq kur BMW njoftoi se shitjet e automjeteve të markës së saj u rritën 2 përqind në
rekordin e 2.17 milion makinave te shitura vitin e kaluar. Mercedes-Benz i Daimler tha shitjet e veta u rritën 1.3
përqind në 2.34 milion automjete te shitura në 2019. Audi mbeti prapa të dyve me rritje1.8 përqind me 1.85
milion automjete të shitura.