Tue. Aug 3rd, 2021

Mercedes-Benz ka publikuar këto foto të maskuara të Facelifte E-class

Ndryshimet e saj më të mëdha janë sistemet e reja të ndihmës për shoferin, variantet hibride dhe shtimi i sistemit MBUX.

Makina nuk do të shfaqet deri në shfaqjen automobilistike të Gjenevës në Mars,
por Mercedes-Benz ka lëshuar këto foto të versioneve të maskuara të klasës E facelifted,
si dhe duke dhënë detaje të tipareve dhe aftësive të reja.

Përveç pamjes së zakonshme vizuale modeste – thuhet gjithashtu të presim një bateri të sistemeve
të reja të sigurisë aktive dhe një kalim në sistemin e fundit të ndërfaqes së përdoruesit të Mercedes-it, MBUX(Mercedes-Benz User Experience).

E-class facelifted po bën gjithashtu një kalim të parashikueshëm në sistemin e ri infotainment MBUX,
i cili përfshin aftësinë sikurse Siri për të aktivizuar futjen e zërit duke thënë “Hej Mercedes”. Ky sistem është
përjetuar tashmë në modele të tjera, duke përfshirë GLE , dhe mund të thuhet
se përgjithësisht funksionon mirë.

Thuhet se ky model do të sjellë edhe një motorr të ri me katër cilindra M274 2.0-litër
turbocharged që do të ketë një gjenerator të integruar 48 volt . Kjo do të jetë në gjendje të
prodhojë 268 kuajfuqi përmes djegies së brendshme dhe të shtojë deri në 20 kuaj fuqi të ndihmës elektrike
afatshkurtër. Motorri gjithashtu pritet të funksionojë në një version hibrid plug-in.

Mercedes ka njoftuar se klasa E do të ketë gjithashtu versionin hibrid prej 48 voltësh të 3.0-litra gjashtë cilindra M256, i cili
do të bëjë 362 kuaj fuqi përmes djegjes dhe të jetë në gjendje të shtojmë shkurtimisht 20 kuaj fuqi .

Mercedes E-Class do të ketë brënda dy ekrane 10.25 inch që do të funksionojnë me prekje të lehtë.

Verzioni Amg  packet do të arrijë shpejtesinë 0-100 km/h për 5 sec

Për më shumë rreth ketij modeli duhet të presim deri në Mars në Auto Show Geneva.