Tue. Aug 3rd, 2021

Dell Concept Duet dhe Concept Ori

Me modelet Concept Duet dhe Ori, Dell sjell ekran të dyfishtë dhe te palosur për laptopët

Duke debutuar në CES 2020, këto prototipe të laptopë-ve tregojnë se çfarë është e mundur
me teknologjitë aktuale të ekraneve.

Vitin e kaluar morëm pamjet e para në pajisjet me ekran të dyfishtë dhe të palosur nga Intel,
Microsoft dhe të tjerët. Tani Dell zbuloi modelet e veta në CES 2020, Concept Duet dhe Concept Ori. Duet,
i cili është i ngjashëm me Surface Neo të Microsoft-it, pritet të dale në fund të vitit.


Për krijuesit , për shembull, dizajni do të thotë që mund ta përdorni vertikalisht për
të rishikuar imazhet në njërin ekran, ndërsa punoni në anën tjetër, ose të keni vetëm një panel .
Ose mund të bëni gjëra të tilla si ndërtimi i një plani për pushime në njërin ekran ndërsa
mbledh detajet tuaja në anën tjetër. Gjithashtu ështënjë mënyrë e shkëlqyeshme për të lexuar një libër
ose revistë.


Atë mundë ta përdorëni në mënyrë horizontale dhe mund të zhvilloni një bisedë video në ekranin e
lartë ndërsa shënoni në fund. Dhe nëse doni një përvojë në tastierë, ekziston një e shkëputshme që thjesht
mund ta hidhni në ekranin e poshtëm.

Përsëri, këto janë vetëm koncepte për të cilat Dell është duke punuar aktualisht, kështu që nuk ka specifikime
ose çmime, por duket se viti 2020 mund të jetë viti i të bërit më shumë me ekranet.