Tue. Aug 3rd, 2021

2020 Nissan Ariya elektrike EV(Electric Vehicle) me një mbushje vozitet deri 480 kilometra

Las  Vegas -CES - The Global Stage for Innovation - CES 2020

LAS VEGAS – Nissan në CES 2020 njoftoi për pasardhësin e modelit me te shitu Nissan Leaf,
tani Nissan Leaf EV ka rene ne shitje me të ngadaltë. Quhet Nissan Ariya Concept.
Ajo arrin deri në 480 kilometra me nje mbushje.

Nissan do të përdorë gjeneratën e dytë të teknologjisë së vetë-drejtimit ProPilot Assist,
e cila siguron ngarje të nivelit të 3 për automatizimin e kushtëzuar.
Afërsisht e barabartë me Cadillac Super Cruise. Pritet që çmimet do të fillojnë rreth 40,000 dollarë
për Ariya.
Nissan tregon që shpejtësia 0-100 km/h mund të jetë nën gjashtë sekonda.

Nissan Leaf sistemin e tërheqjes e kishye vetëm me rrotat e përparme, Ariya do të ofrojë tërheqje me të gjitha rrotat,
me motorë të përparëm dhe të pasëm. Nissan e quan teknologjinë e-4orce (e theksuar “e-forcë”).
Nuk është e qartë nëse të gjithë Ariyas marrin e-Force ose nëse është një opsion per t`u zgjedhur.

Sipas Takao Asami, nënkryetari i lartë i Nissan për kërkimin dhe inxhinierinë e përparuar:

Teknologjia e kontrollit me rrota e-4ORCE ofron trajtim dhe stabilitet të saktë,
gjë që u jep shoferëve besim më të madh dhe madje edhe më shumë eksitim se kurrë më parë.
Kjo teknologji mundëson performancë dhe tërheqje të shkëlqyeshme të këndeve në sipërfaqe të rrëshqitshme dhe
udhëtim të rehatshëm për të gjithë pasagjerët.